torstai 12. tammikuuta 2017

Päivän parhaimpia hetkiä - heti illan jälkeen

Yksi päivän parhaimpia hetkiä on ehdottomasti lounaan jälkeen! Jössikkä ulos päikkäreille ja Jäpikälle tabletti ja mitäs mie teen?

No käyn sohvalle ihanan lämpöpeiton alle! Hetken surffailen facessa ym. ja sitten yritän myös levätä, silmät kiinni, hetken aikaa. Jäpikän ollessa päiväkodissa nautin samalla hiljaisuudesta, muina päivinä taustalla on hiljaisena tabletilta kuuluvat Risto Räppääjä -laulut, Lego City -pätkät, erilaisista työkoneista ym. kertovat YouTube-videot.
Nämä hetket ovat mun arjen voimavaroja. Niitä hetkiä, joiden avulla mie jaksan pyörittää arkea. Niitä hetkiä, joita sitten ikävöidään töissäollessa. Niitä hetkiä, joista nyt nautin, vaikken monesta muusta asiasta nauttisikaan. Niitä hetkiä, joista minun tai kenenkään muunkaan ei pitäisi tuntea huonoa omatuntoa eikä sättiä itseään tai muita. 

Kotityöt ja vastaavat meillä tehdään päikkäriaikojen ulkopuolella, vaikkakin jotkut asiat olisi helpompi tehdä pienemmän nukkuessa. Tiskikoneen tyhjennys ja täyttö on kyllä sellainen, jonka teen usein päikkäriaikana, mutta siinä ei kauan mene. Sohvalla kerkeää siltikin olemaan ihan hyvin! 😁

Pitkin viikkoa olen kuitenkin siivonnut täällä. Maanantaina lakanoiden vaihto ja vessan pesu. Tiistaina pölyjen pyyhkiminen (täällä tosissaan oli PÖLYÄ PINNOILLA) ja kylppärin pesu. Keskiviikkona ei oikein kerennyt, siis toisin sanoen jaksanut mitään muiden menojen ohessa ja tänään torstaina imurointi, poikien pyöriessä siinä ympärillä.

Mulla ei ole enää siivousPÄIVIÄ, vaan siivousVIIKKOJA, koska näin se lutviutuu meidän arkeen ja mun viitsimiseen paremmin. Tehdään vähän kerrassaan.

Voisin ehkä kokea huonoa omatuntoa siitä, kun annan Jäpikälle tabletin pienemmän päikkäriajaksi, mutta tiedättekö, en tunne huonoa omatuntoa. Mie tartten näitä hetkiä, jotta voin sitten ehkä olla vähän parempi äiti mun pojille enkä olisi ihan niiiiin paljon hermo kireällä täällä.

Äiti on nyt oikeasti vähän väsynyt ja silloin ei tarvitse jaksaa koko päivää.

Leppoisia päivähetkiä myös teille, millä tyylillä kukin lounaan jälkeisen, unettavan hetken vietättekään :)

Rakkauvella
Henna ✌

2 kommenttia:

 1. Rennosti ottamisen taito on vaikea taito pienten lasten äideille. Jos siihen kykenee, niin ihan parasta lapsillekin.

  Terveisin nimimerkki Ex -pienten lasten äiti, joka vielä kolmenkymmenen vuoden päästä katuu liian tiukkaa siisteysvaatimustaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Eeva ♡♡

   Et kuitenkaan ole ainoa äiti, jolla on liian tiukat siivousvaatimukset. Tiedä sitten, mistä se juontaa juurensa?

   Poista

Piditkö tästä tai jostakin muusta tekstistäni?
Mielestäsi mielenkiintoista/puhuttelevaa postausta saa jakaa! :)

Kommenttejakin saa jättää ja olisin iloinen, jos jättäisit vierailustasi pienen muiston :) ♡
Kommenttien hyväksyntä on käytössä.

Please write in finnish, if you want leave a comment.

Blogin kuvat ovat pääasiassa omiani, ellei toisin mainita.