tiistai 28. helmikuuta 2017

Nukkumisjuttuja osa 3

On ehkä hyvä näin kuukauden välein vähän kirjoitella, että mites meillä tällä hetkellä nukutaan. Olen meidän tai siis tarkemmin sanottuna Jössikän nukkumisista aiemmin kirjoittanut osa ykkösen ja osa kakkosen.

Viimeisintä postausta asian tiimoilta kirjoitellessa olen ollut todella väsynyt. Alkuvuosi onkin muistissa lähinnä kiristyneinä hermoina, paskoina öinä, ahdistuksena, itkuisuutena jne. Nyt olen miettinyt, että aloinko silloin olemaan jo lähellä masennusta tai ainakin uupumista? 🤔 No tiedä näitä, mutta syvissä vesissä uitiin. Sen huomaa näin jälkikäteen.

Jössikkä täyttää ensi viikolla 1v3kk ja niin kuulkaa tällä hetkellä nukutaan perhepedissä kylki vasten kylkeä ja poski vasten poskea ja pienet sormet milloin mun nenässä ja milloin suussa ja milloin missäkin... Tai jalat tai pylly mun naamalla. Kuulostaa todella söpöltä, mutta loppujen lopuksi on aika rasittavaa.


Jössikkä nukahtaa sänkyynsä noin klo 21, joskus (aika usein) hän herää noin 1-2h päästä nukahtamisesta ja silloin riittää pelkkä tutin laittaminen. Kuitenkin aikalailla viimeistään klo 23.30 hän herää itkemään enemmän, joten kannan hänet suoraan meidän sänkyyn. Jössikkä yleensä nukahtaakin melkein heti ja mie myös, mutta minähän nukun yön suunnilleen yhdessä, samassa asennossa: oikealla kyljellä, koska Jössikkä vetää herneet nenään, jos suvaitsen kääntää hänelle selkäni. Eihän silloin onnistu naamani hiplaaminen 😁

Olemme kuitenkin näin saaneet nukuttua semmosia neljänkin tunnin unipätkiä. Sitten Jössikkä höräsee maidot nassuun noin klo 4-6 (veikkaan, että tämä maitokin on aika turha juttu öisin) ja unta jatketaan klo 7-8 asti. Päivisin edelleen lepään silloin kun on Jössikän päikkäriaika eli olen saanut nyt vähän paremmin nukuttua ja sitä myötä mielialakin on parempi. Jössikkäkin nukkuu vieressä rauhallisemmin kuin vielä esim. 3kk sitten.

Nyt kuitenkin myös isompi pojista, Jäpikkä on alkanut öisin hipsimään meidän väliin. Ei siinä, hän tulee todella hiljaa ja hienosti soluttautuu sinne meidän muiden sekaan, mutta ahtaaksi alkaa meidän sänky käymään. Viime yönä mies häipyikin aamuyöstä sohvalle nukkumaan. Ei jaksanut, kun joku potkii selkään vähän väliä.

Lisäksi, kun Jössikkä ja Jäpikkä nukkuvat meidän välissä, saan olla öisin "erotuomarina", kun molemmat pyörivät unissaan ja milloin toinen mätkii tai potkii toista unissaan ja toista sitten sattuu.


Ja mie en tykkää, kun joku öisin hengittää suoraan mun naamaan. Tiedättehän, sellaista yöllistä "hyvän tuoksuista" hönkimistä... Yleensä meillä on miehenkin kanssa tietty hajurako öisin 😁 Omat puolet ja sillee 👌 Nukkumisrauha!

Toisille perhepeti sopii ja se onkin tosi hyvä juttu silloin, jos ja kun kaikki osapuolet saavat nukuttua hyvin 😊

Itse taidan kuitenkin alkaa suunnittelemaan jotain muuta. Vielä en tarkalleen tiedä mitä, mutta ehkä mie alotan siitä, että tyhjennän meidän "toimistohuoneessa" (ts. huoneen täynnä tavaraa) olevan 90 senttiä leveän sängyn ja joku nukkuu sitten siellä tarvittaessa.

Mimmosia nukkumisjärjestelyitä teillä on/on ollut? Oletteko pitäneet unikouluja ja millä menestyksellä? 😊

Ja ei, emme aio hommata isompaa sänkyä tmv., koska harras toiveemme on, ettei tätä jokaöistä perhepetimeininkiä tarvitsisi enää kovin montaa kuukautta jatkaa ja pojat nukkuisivat pääsääntöisesti omassa huoneessaan, omissa sängyissään 😊

Ja ei, en laita miestäni hoitamaan unikoulua, koska se olisi sitten Jössikän huudattamista ja sitä mie en halua + sitten ei nukkuisi Jäpikkäkään eli toisin sanoen kukaan ei nukkuisi 🤣

Katsotaan, mitä kevät tuo tullessaan ja hoitaako aika homman, saas nähdä 😊💤

Rakkaudella
Henna ✌2 kommenttia:

 1. En tiedä lohduttaako yhtään et mulla on koira, joka aina välillä alkaa herättelemään viiden tai kuuden maissa oiekastaan vaan koska se haluaa seuraa. Joskus oikeasti melkein itkettää, että mitä mä oikein ajattelin; kun lapset on isoja ni tuli hankittua koira, joka on ihan vauva (onhan sekin ihana)! Tsemppiä unihommiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati ihanasta kommentistasi ! :)
   Onhan nämä, lapset ja eläimet, semmoisia reppanoita välillä :)

   Poista

Piditkö tästä tai jostakin muusta tekstistäni?
Mielestäsi mielenkiintoista/puhuttelevaa postausta saa jakaa! :)

Kommenttejakin saa jättää ja olisin iloinen, jos jättäisit vierailustasi pienen muiston :) ♡
Kommenttien hyväksyntä on käytössä.

Blogin kuvat ovat pääasiassa omiani, ellei toisin mainita.