torstai 18. toukokuuta 2017

Äitiyteni aakkoset


Useammassakin blogissa on tullut vastaan Äitiyden aakkoset -postaus ja ajattelin nyt herätellä omatkin aivonystyräni tätä miettimään omalta kohdaltani :)A niin kuin arki, kaikessa ihanuudessaan ja kamaluudessaan.

B niin kuin hyvä biisi, jota voi aina välillä hoilata yksin tai esikoisen kanssa.

C niin kuin celsiusaste, jota pitää aina mittareista tuijotella, jotta osaa (tai ainakin yrittää) pukea itselleen ja lapsilleen kelin mukaiset rytkyt päälle.

D niin kuin draama. Draamaa riittää facebookin äitiryhmissä kuin myös ihan meidän oman nelivuotiaankin toimesta, (melkein) 1,5-vuotias tulee kyllä perässä 😁

E niin kuin energia, jota lapsilla riittää, mutta äidillä välillä vähän hukassa 😁

F niin kuin facebook. Ollut vähän liiankin tärkeä, mutta tuonut myös paljon hyvääkin ja aikanaan pelastanut monta huonoa yötä, pitkää imetyssessiota ja niitä hetkiä, kun ihan rehellisesti sanottuna on vituttanut.

G niin kuin google, sieltä pitää katsoa milloin mitäkin.

H niin kuin hölkkä. Hölkkä, hölkkä, hölkkä. Niin kivaa päännollauspuuhaa.

I niin kuin iltasatu. Kuuluu (melkein) jokaiseen iltaan. Alkuun tuntui hölmöltä (!!) lukea pojille ääneen tai saati eläytyä siihen tekstiin, mutta aika hyvin mie nykyään vedän.

J niin kuin jankkaaminen. Itse saat jankata asioita ja esikoinen jankkaa. Kaikki jankkaa.

K niin kuin kauppareissut, jotka meillä yleensä sujuvat ihan hyvin niin tuossa lähärissä kuin isommissakin kaupoissa.

L niin kuin leggarit. Nuo naisten "pitkät kalsarit". Varsinkin syksyisin, talvisin ja keväisin niiiin kätevät, kun joutuu pelailemaan ulkohousujen kanssa. Aamusta jalkaan kivat leggarit ja tarvittaessa niiden päälle ulkohousut jne.

M niin kuin muistot. Onneksi niitä on kuvien muodossa, facebookissa, esikoisen vauvakirjaan kirjoitettu jotain, kuopuksen aloittamatta... 😁 Ja on niitä muistoja ihan oman mielen ja sydämen sopukoissakin ❤

Kuva: Pixabay

N niin kuin nauru. Lasten nauru on kyllä ihan parasta, jos vertaa omaani, harvemmin kuultavaan hirnumiseen.

O niin kuin onnistuminen. Välillä sitä tuntee onnistuneensa ja lasten ilohan se vasta on hienoa katseltavaa, kun ovat jossain onnistuneet.

niin kuin puisto. Meistä on kiva puistoilla, varsinkin jos facebookiin perustamani, tämän kylän vanhemmille tarkoitetun "seuranhuutelu"-ryhmän kautta saadaan sinne puistoon (tai omalle pihalle) seuraakin :)

R niin kuin rakkaus lapsia kohtaan. Onhan se suurta. Ihan erilaista kuin olen koskaan aiemmin kokenut.

S niin kuin sotku. Sitä riittää. Joka päivä. Joka huoneessa, mutta se on vain elämää tässä vaiheessa enkä jaksa priorisoida siivousta mitenkään korkealle mun "prioriteettilistalla".

T niin kuin tutustuminen. Äitiyden myötä sitä on tutustunut ihan hirmuisen moneen uuteen ihmiseen! Osa on käynyt elämässäni vain hetken, osa jäänyt pidemmäksikin aikaa.

U niin kuin uni. Sitä muuten arvostaa. Onneksi ne pätkät, joita nukun, nukun yleensä hyvin eikä usein tarvitse unta odotella. Minäkin jo ihan alakoulusta asti kärsinyt jos jonkinlaisista uniongelmista, niin ihan hyvä, kun nukutun unen laatu on nykyään parempaa.

V niin kuin VÄLIKAUSI! Voi ristus. Ulkopukeutumisen osalta ehkä yksi vaikeimmista asioista ja sitä välikautta tuntuu nykyään olevan ympäri vuoden...

X niin kuin xylitol-pastilli. Edelleen menee molemmille pojille joka aterian jälkeen.

Y niin kuin (henkinen) yksinäisyys, joka toisinaan vaivaa, muttei ihan niin usein enää.

Ä niin kuin ÄITI. Sehän mie oon, kahdelle pojan viikarille.

Ö niin kuin mielen Ö-mappi, jonne kerätään kaikki semmoset asiat, joita ei jaksa jatkossa käsitellä tai muistella.Tämähän olikin yllättävän helppo, varsinkin kun jätti vaikeimmat kirjaimet pois 😁

Rakkaudella
Henna ✌

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piditkö tästä tai jostakin muusta tekstistäni?
Mielestäsi mielenkiintoista/puhuttelevaa postausta saa jakaa! :)

Kommenttejakin saa jättää ja olisin iloinen, jos jättäisit vierailustasi pienen muiston :) ♡
Kommenttien hyväksyntä on käytössä.

Please write in finnish, if you want leave a comment.

Blogin kuvat ovat pääasiassa omiani, ellei toisin mainita.