maanantai 22. toukokuuta 2017

"Vielä elossa oot!"

"Kun valot sammuu niin sä kaiken näät Kun valot sammuu niin sä valvomaan jäät Suljet silmäsi ja hengität Kyllä kaikesta sä vielä selviät Joku voimas vei, vaik sä huusit ei Tää on hulluuden highway Avaat silmäsi ja hengität Ehkä huomenna sä ymmärrät Vielä elossa oot! Vielä elossa oot!"

Haloo Helsinki ~ Hulluuden Highway

Eihän tämä meidän arki mitään varsinaista katastrofaalisen kaaosta ole ollut. En ole yh ja meillä on tukiverkostot ym. eli varmaan monen mielestä mulla ei ole mitään aihetta valittaa väsymystä tai mitään muutakaan, koska enhän minä tiedä, mitä on elää, kun on oikeasti rankkaa.

Enhän mie tiedäkään.

Mun mieli on kuitenkin ollut kaaos. Mie oon ollut niiiin väsynyt. Ahdistunut. Kyllästynyt ihmisiin. Ärsyyntynyt. Kiukkuinen. Vittuilija. Kakkanaama.

Voit jättää kumppanisi, hylätä ystävät ja sukulaiset, ottaa hatkat töistä, vaihtaa asuinkaupunkia ja vaikka hylätä ne omat lapsetkin, mutta omaa pääkoppaasi et valitettavasti pääse karkuun. Näin välihuomautuksena.

Kevään aikana tämän tekstin alussa siteerattu biisi on soinut radiokanavilla paljon. Joka kerta, kun nykyään biisin kuulen, meinaan alkaa itkemään. Biisi kuvastaa oman mieleni kaaosta, mutta samalla ajattelen monia ystäviäni, jotka ovat olleet viimeisten kuukausien aikana paljon pahemmissa kaaoksissa.

Silti me olemme elossa vielä.

Jokohan viimenään tämä rouva alkaisi pääsemään virallisesti takaisin "elävien kirjoihin"?
Meillä nimittäin on viimeiset pari viikkoa nukuttu paremmin. Jössikkä 1v5kk herää keskimäärin 1-2krt/yö, mutta esim. viime yönä nukkui klo 21-06.30 heräämättä, omassa sängyssään! Näitä kokonaisia öitä on nyt ollut silloin tällöin.

Vuoden ajan Jössikkä heräsi viimeistään 2-3h päästä nukahtamisesta. Nyt tuo ensimmäinen unipätkä on vaihtelevasti 4-7 tuntia. Jos hän herää joskus klo 1-2, saan hänet pienellä silittelyllä jäämään sänkyynsä. Aamuyöstä otan viereen. Tai sitten hän saattaa nukkua esim. klo 1-7 putkeen jne. eli meillähän on nyt asiat todella hyvin.

Mitään unikouluja ei ole pidetty. Aika. Se on tässä auttanut.

Kyllä sen huomaa, miten ehjemmät yöunet vaikuttavat mielialaan ja ihan kaikkeen. Edelleen rummutan, ettei äitien tai ylipäänsä vanhempien tai kenenkään huonoja yöunia viikoista, kuukausista ja vuosista toisiin pidä vähätellä.
"Kerran ne lapset pieniä ovat ja herättelevät öisin"

Kerran joo, mutta sitten kun niitä pieniä lapsia on monta, huonoja öitä monta vuotta putkeen, ei se vaan ole mikään pikkujuttu, vaikka kuinka kuuluu asiaan. Univajeella voi olla erittäin haitallisia seurauksia ihmisen psyykkeelle ja terveydelle ylipäänsä. Toiset tietysti kestävät paremmin kuin toiset, mutta eihän meitä ole samasta puusta veistetty.

Mulla tulee menemään varmaan muutama viikko ennen kuin elimistö ja mieli ovat toipuneet tästä reilu 1,5 vuoden univajeesta. Onneksi näiden lapsien välissä sain nukkua kunnolla. Ehkä olisi kuuppa levinnyt matkan varrelle, jos olisi putkeen menty kaikki.

Koska mie en ole mikään superihminen, vaikka joskus toivoisin olevani 😂😁

Virtuaalisen voimahalauksen lähetän kaikille, joiden yöt ovat rikkonaisia ❤


"Vielä elossa oot!"


Rakkaudella
Henna ✌


Aiempia tekstejä aiheeseen liittyen:

2 kommenttia:

 1. Jokainen saa kokea olevansa väsynyt, jos sille tuntuu. Ei se katso sitä onko lapsia 1 vai 10, herätäänkö yössä kerran vai sata. Jokainen meistä kokee asiat eri tavalla ja eri asiat ovat rankkoja :)

  Ihanaa lukea, kuinka teillä on alettu nukkumaan. Toivottavasti nyt jatkuu niin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina kommentistasi! :)

   Niinhän se on, ettei kenenkään kokemaa väsymystä pitäisi vähätellä. Suomessa on ihan tarpeeksi mieleltään rikki olevia ihmisiä eikä heidän ongelmiensa vähättely auta asiaa. Monella on varmasti iso kynnys myöntää, että nyt väsyttää, nyt ei jaksa.

   Yleensä kuitenkin löytyy aina joku, joka tulee kommentoimaan "Eihän toi nyt vielä mitään! Mietippä, jos teillä olis sitä tätä ja tota, joten sun ongelmat on aika pieniä!"

   Kyllä mie jaksan uskoa, että parempi aikakausi on pikkuhiljaa alkamassa meidän perheessämme äidin parempien unien johdosta :D

   Poista

Piditkö tästä tai jostakin muusta tekstistäni?
Mielestäsi mielenkiintoista/puhuttelevaa postausta saa jakaa! :)

Kommenttejakin saa jättää ja olisin iloinen, jos jättäisit vierailustasi pienen muiston :) ♡
Kommenttien hyväksyntä on käytössä.

Please write in finnish, if you want leave a comment.

Blogin kuvat ovat pääasiassa omiani, ellei toisin mainita.