sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Faktoja juhannuksestamme

Kirjoitin aiemmin somen luomasta kiiltokuvaelämästä. Itsehän olen nyt juhannuksena ollut juuri sellainen, joka on julkaissut someen "ne parhaimmat palat", kuten ovat tietysti muutkin tehneet.  Ei ole paljon tullut "Onpa ollut hirveä juhannus!" -kuvia/päivityksiä vastaan eli tietysti voi toivoa ja uskoa, että monella on oikeasti ollut mukava juhannus? :)

Tässä postauksessa tuon esiin muutamia pikkufaktoja meidän juhannuksesta tänä armon vuonna 2017.Paljon herkkuruokaa?


Meidän piti kotona grillata juhannusaattona herkulliset hampparit itsetehtyine pihveineen. Hampparit teimme, mutta grilliin emme sitten koskeneetkaan, vaan pihvit valmistuivat uunissa ja hampparisämpylöitä käristimme paistinpannulla. Muuta spesiaalia emme kotiin edes varanneet, perus sipsien ja karkkien lisäksi.Koti juhannuskuntoon?


Aiempina vuosina olen tehnyt jonkunlaisen juhannussiivouksen. Nyt sain pestyä vessan ja pyyhittyä pölyt. Kaikki muu jäi, koska ei vain yksinkertaisesti huvittanut enkä jaksanut. Nyt se oma aikaansaamattomuus harmittaa, koska ärsyttää olla täällä sotkun keskellä. 

Sain sentään lupiinit haettua metallisankoihin ja kesäisen kukkakimpun kerättyä, mutta eivät ne ihan hirveästi lohduta, kun sisällä odottavat viikkaamattomat pyykit ja epäjärjestyksessä oleva keittiö, näin esimerkiksi...Onnelliset ja iloiset lapset?


Kiukkua, tappelua, yksi kunnon kaatuminen polkupyörällä (ei onneksi käynyt pahemmin!), yksi autossa oksentanut taapero, väsynyttä menoa, ylienergistä menoa, naurua, pelleilyä, haleja, tanssimista, ulkona leikkimistä... Komentamista, kieltämistä, kehuja, hyviä juttuja "lasten suusta", kuten että äiti on parempi kuski kuin isi :DJuhannuksemme ohjelma


Aattoaamuna kävimme vanhempieni luona ja illalla katsastamassa meidän kylän mahtavan juhannuskokon. Juhannuspäivä meni mökillä, jossa saimme päivään mahdutettua yllättävän paljon tekemistä aina pienestä kanootin kokeilusta mölkyn pelaamiseen, syömistä unohtamatta.

Onneksi kelit ovat suosineet eikä ole satanut kymmeniä millejä vettä eikä täällä ole loppujen lopuksi ollut niin kylmä. Ilman välikausivaatteita on tarennut :D

Hahah, oikein kunnon "pönötyskuva" :D


Omat juhannusfiilikset?


Ärsyttävää oloa, turhautumista, väsymystä, kiukkua, mäkätystä, nalkutusta, syyllisyyttä, huonoa omatuntoa, tiettyä haikeutta, edellisten juhannusten muistelua... (Se oli muuten juhannus 2004, kun me tuon miehen kanssa vähän niin kuin eksyimme toistemme seuraan.)

Jos joku on tämän juhannuksen musta lammas, se olen minä itse. Ihan saan peiliin katsoa ja todeta omalle peilikuvalleni, että vähempikin kireyttä olisi riittänyt, kiitos.

Tämä viikko on mennyt enimmäkseen kotona oman perheen kesken ja se valitettavasti näkyy mun mielialoissani heti. Mie turhaudun ja muutun entistä enemmän someen päin kääntyneeksi kiukkuakaksi, koska tarvitsen ympärilleni muutakin kuin tämän kotimme ja tontin, jolla kotimme sijaitsee. Toiset ovat sellaisia, joille riittää vain se oma reviiri, toisten tarvitsee mennä reviirin ulkopuolellekin. Mun tarvitsee poistua omalta reviiriltäni aika usein.

Olen mie kaikesta huolimatta osannut nauttiakin kesän tuoksuista, luonnon vihreydestä ja yrittänyt imeä itseeni tätä kaikkea kesäistä, jotta jaksaisin mahdollisimman pitkälle syksyyn ennen kaamosmasennusta, mutta ylipäänsä elämän hetkistä pitäisi osata nauttia nykyistä enemmän. Pikkuhiljaa opettelen! :)


Tämän tyylisiä kuvaushetkiä pitäisi olla enemmänkin,
unohtaa hetkeksi ne tylsät ja perus "poseeraukset"
ja muutenkin pyytää jotain muuta ottamaan kuvia... :D


Paluu arkeen


Onneksi heti sunnuntaina aion lähteä pitkälle hölkkälenkille ja ensi viikollekin on sovittuna muutamia "vertaistukitreffejä" sekä mahdollisesti yksi "äidin oma vapaapäivä", ilman muita ihmisiä... Näitä juttuja mie nyt odotan kovasti. 

Toivottavasti pojillamme on kuitenkin ollut mukava juhannus eikä päällimmäisenä muistona lapsuuden juhannuksista jää takakireä äiti...

Tosin, meidän lapsista sentään välitetään myös juhannuksena. He saavat ruokaa, unta, läheisten ihmisten seuraa, mukavaa tekemistä ja rakkautta. Vietämme juhannuksia, kuten muitakin juhlapyhiä lapsille sopivilla tavoilla, perheen kesken. En tosin kiellä, ettenkö joskus odota aikaa, jolloin vietämme vain aikuisten juhannusta, mutta aikansa kutakin, koska kyllä niitä aikuistenkin juhannuksia on ennen lapsia saatu viettää...Miten teidän juhannus sujui? :) Mikä on se "the must" -juttu, joka kuuluu teidän jokaiseen juhannukseen? :)Rakkaudella
Henna


P.S. Katsoihan joku muukin juhannusaattoiltana suoraa lähetystä Prisman kassahihnalta? 😁

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piditkö tästä tai jostakin muusta tekstistäni?
Mielestäsi mielenkiintoista/puhuttelevaa postausta saa jakaa! :)

Kommenttejakin saa jättää ja olisin iloinen, jos jättäisit vierailustasi pienen muiston :) ♡
Kommenttien hyväksyntä on käytössä.

Please write in finnish, if you want leave a comment.

Blogin kuvat ovat pääasiassa omiani, ellei toisin mainita.