torstai 8. kesäkuuta 2017

Muutoksen tuulet

Täällä mie taas olen, moi vaan :) 

Vähän tässä keräilin itseäni kasaan, mutta silti blogini on pyörinyt mielessäni joka päivä. Postausaiheita on edelleen jonoksi asti, joten ette te minusta ihan noin vain eroon pääse ;) Toivon, että jatkossa saisin kirjoitettua myös sellaisia postauksia, joista olisi oikeasti jotain hyötyäkin teille lukijoille :)

Kuten olen monesti esiin tuonut ja osa teistä on osannut rivienkin välistä lukea, olen toisinaan ollut henkisesti aika rikki tässä kuluneiden kuukausien aikana. Lähinnä se on tämä oma pääkoppani yhdistettynä väsymykseen, jotka näitä henkisiä "melkein" romahduksia minulle suo. Kiitos vain :D Välillä on kestämistä, niin itselläni kuin lähipiirillänikin. 

Nyt on kuitenkin aika muutokselle, henkiselle kasvulle ja noin muutenkin, alkaa riittämään tälläinen jonninjoutava, ajan tuhlaaminen. Nyt on saatava tämän naisen itseluottamus kohdalleen. Luotto siihen, että mie kyllä pärjään, kehityn, opin ja olen hyödyksi.


Nyt on pakko petrata, koska syksyllä perheessämme puhaltaa muutoksen tuulet. 
Arkemme tulee muuttumaan uuden tulokkaan myötä.


Heh, kuka ajatteli vauvaa tai hauvaa uudeksi tulokkaaksi? ;) Ei sentään, ei tällä luonteella... Nyt ei kaivata yhtään uutta vauvaa, ei karvaista eikä karvatonta, niin söpöjä kuin ovatkin.
Perheemme "uusi tulokas" on työ- ja päiväkotiarki. 

Tuo ruuhkavuositulokas saapuu perheeseemme syyskuun alussa. Palaan töihin osittaiselle hoitovapaalle eli tulen tekemään 6 tunnin työpäiviä. Pojat menevät molemmat päiväkotiin. Tästä syystä on ONNI, että vanhempi pojista on jo viime elokuusta lähtien ollut päiväkodissa 10h/vko ja näin ollen päiväkoti on hänelle tuttu paikka. On uuteen arkeen sopeutuminen helpompaa. Pienempi sopeutuu varmasti, näin ainakin toivon! Toivon molemmille pojille hyvää päiväkotiarkea <3

Odotan jännityksellä ja innolla, mitä tuleman pitää ja miten pärjään :)

Töissä minua odottaa joidenkin vanhojen työtehtävien lisäksi myös uusia työtehtäviä. Jännittää, miten minut otetaan vastaan ja miten tulen taas sopeutumaan työyhteisöön. Olen kuitenkin ollut sen kaksi vuotta tässä välissä pois. Jonkun verran ovat työkaverit vaihtuneet ja työelämä muuttuu muutenkin koko ajan. Menee taas oma aikansa, että pääsen joten kuten kärryille, missä mennään. Onneksi olen tässä kotona ollessa pitänyt yhteyttä muutamiin työkavereihin ja pysynyt sitä kautta edes vähän hengessä mukana...

Täytyy myös asennoitua siihen, että aamuisin lähdetään liikenteeseen huonojenkin öiden jälkeen tai että hirveässä räntäsateessakin on suoriuduttava päiväkotiin ja töihin asti. Ei voi vain jäädä kotiin hengailemaan yökkäreissä telkkaria katselemaan :D

Mutta toisaalta... Nimenomaan tämä tuleva, uusi arki pitää meidät liikkeessä ilman, että kalenteri kourassa täytyy keksiä meille tekemistä. Uusi arki pitää huolen siitä, että niissä syksyn ja talven pimeissä ja masentavissakin päivissä pysyn toimintakykyisenä. Uusi arki pitää huolen siitä, että poikamme saavat päivittäin raitista ulkoilmaa ja oppivat uusia taitoja. Uusi arki kuitenkin edelleen mahdollistaa sen, että meillä on myös työ- ja hoitopäivienkin jälkeen aikaa tavata meidän ystäviä ja läheisiä.

Ja niin karulta kuin se kuulostaakin... Faktalta.
Uusi arki mahdollistaa myös hieman paremman taloudellisen tilanteen.

Tästä tulevasta kesästä tulee toivottavasti hyvä ja osaan nauttia viimeisestä kesästä kotiäitinä. Sellaisena kotiäitinä, joka sopii kalenterin täyteen vertaistuki- ja leikkitreffejä. Kotiäitinä, joka on kyllästynyt keksimään, mitä tänään syötäisiin. Kotiäitinä, jolle kodinhoito on vähän sellainen "no kuha nyt sinne päin" -juttu. Kotiäitinä, joka yrittää välillä liikkuakin ja viettää aikaansa ilman perhettään. Kotiäitinä, joka turhautuu kaikkeen tavaran määrään, muttei saa aikaiseksi alkaa karsimaan.

Jatkamme siis samaan malliin kuin tähänkin asti ja näin ollen jätämme luomatta paineita syksyä ajatellen. Olin esikoisenkin jälkeen töissä osittaisella hoitovapaalla 6h/pv ja kyllä se arki hyvin pyöri. Hyvin mie handlasin hommat, töissä sekä kotona. Tottakai lapset tulevat sairastelemaan ja on varmasti aikataulullisia haasteita enkä sitä kiellä, etteikö muutos tulisi olemaan ISO noin ylipäänsä, mutta muutoksen tuulet... Ne ovat nyt tervetulleita.

Ihanaa loppuviikkoa teille. Nautitaan kesästä <3

Rakkaudella
Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piditkö tästä tai jostakin muusta tekstistäni?
Mielestäsi mielenkiintoista/puhuttelevaa postausta saa jakaa! :)

Kommenttejakin saa jättää ja olisin iloinen, jos jättäisit vierailustasi pienen muiston :) ♡
Kommenttien hyväksyntä on käytössä.

Blogin kuvat ovat pääasiassa omiani, ellei toisin mainita.