torstai 3. elokuuta 2017

Orimattilan kotieläinpuisto

Eräs heinäkuinen päivä otimme ystäväni sekä meidän molempien poikiemme kanssa suunnaksi Orimattilan kotieläinpuiston. Täältä meiltä matkaan meni autolla vajaa tunti, josta omat poikani nukkuivat reilu puolen tunnin ajan. Sain siis itse rauhassa kuunnella radiota :D

En ollut aiemmin kuullutkaan koko puistosta, joten oli ihan mielenkiintoista lähteä käymään.

Pojat katselemassa pupuja


Puistossa voi katsella monenlaisia erilaisia eläimiä kuten poroja, villisikoja, lampaita, pupuja, riikinkukkoja, hevosia, strutseja jne. Lisäksi puistosta löytyy pieni liikennepuisto, leikkipuisto, pomppulinna ja Touhutorppa, jossa on mm. pieni pallomeri. Lisäksi voi käydä ponitalutuksessa (2€/lapsi). Puiston alueella saa syödä omia eväitä.Liikennepuisto

Leikkipuiston vieressä kahvila,
grillikatos ja pomppulinna

Hinnat eivät päätä huimaa. Sisäänpääsymaksut aikuiselta 8 euroa, lapsilta 6 euroa ja alle 2-vuotiaat ilmaiseksi. Näillä pääsylipun hinnoilla kaikki alueen palvelut ovat käytettävissä, erikseen ei tarvitse maksaa mistään, ellei sitten kahviloista osta jotain tai käy ponitalutuksessa.

Meidän seurueen pojat, iältään 1,5-6v., viihtyivät mainiosti ja seurueen äidit nauttivat, kun paikassa ei ollut mitään ryysistä, vaikka muutakin väkeä oli liikenteessä. Rauhassa sai mennä ja katsella, ei tarvinnut jonottaa mihinkään. Rattaiden kanssa pääsi hyvin kulkemaan, vaikkei meillä parhaimmat mahdolliset renkaat niihin kulkureitteihin olleetkaan. Poikien mielestä parasta oli se pieni liikennepuisto. Kahvilasta ostettu kahvi oli äitien mielestä hyvää ja antoi energiaa :D Muistin myyjällekin kehua hyvää kahvia. Kahviloiden yhteydessä on myös sisävessat.

Saimme nähdä kaksi pienen pientä karitsaa, jotka olivat tuolloin kahden päivän ikäisiä ja lisäksi näimme, kun riikinkukko nosti mahtavan pyrstönsä ylös. Harmi, kun en siitä saanut kunnon kuvaa. Oli kyllä upea ja vaikuttava!On se hieno!

Esikoisen suosikki: strutsi!


Meillä oli tosiaan omat eväät mukana, mutta hinnastoa katseltiin sen verran, että esimerkiksi ranskalaiset olisivat olleet 3 euroa ja ranskalaiset nugeteilla (tmv.) 5,5 euroa, jos en väärin muista. Annoksien koosta en osaa sanoa, muttei nuo hinnat mitään hirmuisia ole.


Liikennepuistossa


Puistosta huomaa, että olisi aika tehdä vähän pientä julkisivun kohotusta ja pintaremonttia, mutta se ei haitannut meidän menoa, vaikkei kaikki ollut "uusinta uutta".


Touhutorpan pallomeri

Yli neljä tuntia kuitenkin saimme aikaa kulumaan eikä pojat olisi vielä silloinkaan malttaneet lähteä kotiin :) Jätskeillä piti "lahjoa" ;)

Hieno ja mukava päivä! Ehdottomasti voisi mennä joskus uudestaankin! :)

Kotieläinpuisto on auki 13.8. asti, joten tällekin kesää kerkeää vielä reissun halutessaan tekemään! :)


Rakkaudella
HennaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Piditkö tästä tai jostakin muusta tekstistäni?
Mielestäsi mielenkiintoista/puhuttelevaa postausta saa jakaa! :)

Kommenttejakin saa jättää ja olisin iloinen, jos jättäisit vierailustasi pienen muiston :) ♡
Kommenttien hyväksyntä on käytössä.

Please write in finnish, if you want leave a comment.

Blogin kuvat ovat pääasiassa omiani, ellei toisin mainita.