sunnuntai 6. elokuuta 2017

"Överi ei oo nättii"

Viime aikoina lööpeissä on ollut erinäisten julkkisnaisten "kaapista ulostuloja" eli heidän julkisuuteen laittamiaan kuvia, joissa ovat ilman meikkiä. Mm. Sara Sieppi ja Sini Ariell Bonds ovat julkaisseet omat versionsa, lisäksi Instagram on muutenkin tulvillaan erilaisia "meikkiä vs. ei meikkiä" -kuvia.


Mitä tarkoittaa meikittömyys ja 

kasvojen luonnollisuus?


Kun puhutaan meikittömyydestä ja kasvojen luonnollisuudesta, ei siihen mielestäni pitäisi sotkea värjättyjä kulmakarvoja tai ripsipidennyksiä, koska nämähän tuovat kasvoille toisenlaisen ilmeen kuin mitä kasvot olisivat ilman niitä.

Ovathan nämä ilman muuta helppoja ratkaisuja luoda kasvoilleen päivästä toiseen raikkaampi ja pirteämpi ilme, pääsee aamuisinkin helpommalla :) Moni ihminen saa elantonsa siitä, kun naiset laitattavat kulmakarvojaan ja ripsiä kuntoon. 

Facebookin ryhmissä on välillä ketjuja, joissa pyydetään laittamaan kuvia "meikitön vs meikki". Aivan häikäisevän kauniita naisia, ilman meikkiä!! Multa pisteet erityisesti heille, jotka meikittömässä kuvassa ovat luonnollisia. Toisissa naisissa se sisäinen hehku näkyy meikittömässä kuvassa paljon paremmin kuin meikillisessä kuvassa. Katsooko kukaan muu näitä kyseisiä kuvaketjuja samalla silmällä kuin minä? :D


Luonnollinen ja sisäinen kauneus eivät ole vain pelkkää sanahelinääKun kantaa itsensä varmuudella, 

luottaa omiin tekemisiinsä, 

on positiivinen, 

huumorintajuinen, 

"pilke silmäkulmassa" elämää kohtaan, 

viitsii hymyillä muille ihmisille, 

on ihminen silloin oikeasti KAUNIS, 
myös ilman meikkiä ja feikkiä.


Itse inspiroidun ihmisistä, joista huokuu ilo ja positiivisuus. Paksu meikkikerros tai lisukkeet eli kaikenmaailman pidennykset, lisäykset, poistot pistävät miettimään, että miksi...? Mutta toisaalta ymmärrän. Halutaan panostaa itseensä, halutaan saada helpotuksia kiireiseen arkeen, ehkä peitetään sitä omaa epävarmuutta ja tyytymättömyyttä itseensä, halutaan olla kauniita, mutta kenen silmissä? Oman itsensä vai muiden? 

Onhan tämä kaikki nykypäivää. 
Rahaa palaa erilaisiin kauneudenhoitotuotteisiin ja  -palveluihin. 
Jo pienten ja nuorten tyttöjen kuva todellisesta kauneudesta ja luonnollisuudesta on jotain ihan muuta kuin mitä sen pitäisi olla,


On eri asia korostaa meikillä niitä kasvojen hyviä piirteitä, tuoda paremmin esiin omaa, luonnollista kauneutta tai korjata ihonvirheitä kuin tehdä arkimeikistäkin sellainen sotamaalaus lisukkeineen, ettei ihmistä tunnista samaksi henkilöksi meikillä ja ilman. Lyhyesti sanottuna:


Osassa ammateista työntekijöiltä vaaditaan siistiä ja huoliteltua ulkonäköä, mutta ei se tuo asiakaspalvelijalle lisää uskottavuutta, jos meikin ja lisukkeiden osalta on vedetty överiksi ja lämmin hymy puuttuu.

Omat meikkaustottumukseni


Vielä esikoisen syntymän jälkeen mun oli kotoa poistuttaessa pakko laittaa meikkipuuteria, silmien alle peitepuikkoa, väriä kulmiin ja ripsiin. Ihan sama, menimmekö "isoille kaupoille" tai kaverille kylään. Oli pakko pukeutua farkkuihin ja siistimpään paitaan. Ei puhettakaan, että kaverille mentäessä olisi ollut olohousut jalassa. Tuntui ahdistavalta lähteä ihmisten ilmoille "paljaalla naamalla", koska olin tottunut näyttämään skarpilta, siis ennen ensimmäisen lapsen syntymää.

Lähikauppaan kehtasin juuri ja juuri mennä ilman meikkiä ja ulkohousuissa. Silloinkin tuntui, että kaikki tuijottavat. Varmasti ketään ei kiinnostanut. Kai siinä oli taustalla jonkunlaista todistelua muille:

"Kyllä tässä pärjätään, kun jaksan panostaa ulkonäköönikin, en aio kotiäitiytyä".

Kuopuksen syntymän jälkeen jaksoin ensimmäisen puolen vuoden aikana meikata. Saatoin meikata kevyesti, vaikka olisimme olleet ihan vain kotona. Meikki piristi väsynyttä ilmettä ja toi itselleen mukavamman olon, sitä en kiellä.

Nyt viimeinen vuosi on menty "hälläväliä"-asenteella. Ei jaksa olla joka aamu sutimassa sitä ripsiväriä ja muistaa sitten illalla olla pesemässä pois. Kuten olen joskus aiemminkin tuonut blogissa esille, en ihan rahatilanteenkaan takia ole laitattanut esimerkiksi volyymiripsiä, toisaalta hyvä niin. En ole jäänyt niihin koukkuun. Olen tässä viime kuukausien aikana tajunnut, että olen ihan mukiinmenevä ilman meikkiä ja lisukkeita. 

BB-voide on monesti ainoa, mitä tässä tavallisessa arjessa käytän, lähes päivittäin. Nyt kesällä oli jakso, kun en kuukauteen käyttänyt ripsiväriä ollenkaan. Ripsiväri on viime aikoina ollut käytössä ehkä kerran viikossa tai kahdessa. Kulmiin olen saattanut laittaa väriä, koska tuohan se ilmettä kasvoille, mutta ei ole ongelmaa lähteä ihmisten ilmoille ilman kulmien värittämistä. 

Olen siis "kotiäitiytynyt" :D :D Vaikka en ole nyt panostanut nimenomaan ulkonäkööni kuluneiden kuukausien aikana, olen pitänyt itsestäni huolta noin muuten ja se taas näkyy kasvoistani :)
(...ja rahaa on jäänyt ruokaan ja laskuihin...)
Vasemmassa kuvassa kasvoissa ei yhtään mitään, oikealla bb-voide ja kulmissa väriä.
Kuvat otettu ennen juhannusta, pelkässä vessan valaistuksessa. Tällä ehostuksella lähdin kyläilemään.


Nyt olen pikkuhiljaa "opetellut" kevyen arkimeikin tekemistä, joka sisältää myös sen ripsarin :D Työpäivinä aion meikata, koska tulen toimimaan osittain niin sanottuna "asiakaspalvelijana". Joillekin talon ulkopuolisille henkilöille olen ensimmäinen henkilö, jonka he kohtaavat saapuessaan yrityksen toimipisteelle vierailulle. Vieraita vastaanottaessani edustan työnantajaani.Tuoreinta kuvaa tältä viikolta.
Vasemmassa kuvassa kasvoissa ei yhtään mitään, oikealla kevyt arkimeikki:
bb-voide, silmien alla peitevoide, meikkipuuteri, kulmissa väriä ja ripsiväri.
Kuvat otettu ikkunan äärellä, luonnonvaloa hyödyntäen.


Kun tässä on ollut juhlia tai illanistujaisia, on silloin ollut kiva meikata enemmän. Laittaa niin sanotusti "lilat luomiin", paksu kerros ripsiväriä, rajaukset, ehkä jopa poskipunaakin!  Ns. iltameikit, kuvat huhti- ja kesäkuu 2017.


Tämän kuun lopulla mulla on kampaajalle aika. Aion ottaa pitkästä aikaa "koko setin" eli hiustenvärjäys ja -leikkaus sekä kulmien ja ripsien värjäykset, kiitos keväällä saamani lahjakortin. Sitten voi taas muutaman kuukauden olla ilman "luksusta" ja maksella päivähoitomaksuja sekä elämistä muutenkin :D

En kiellä, etteikö meikkaaminen olisi kivaa ja piristäisi yleisilmettä, mutta turha on sanoa olevansa kuvassa meikitön/luonnollinen, jos näin ei oikeasti ole :)

Jos olet tottunut kulkemaan enemmän meikattuna, kokeileppa joskus olla muutama päivä ilman meikkiä tai mennä pelkän bb-voiteen voimin. Voit mahdollisesti huomata, etteivät ne muut ihmiset ympäriltäsi kaikkoa, vaikkei sulla meikkiä olisikaan :)

 

Rakkaudella
Kotiäitiytynyt Henna2 kommenttia:

 1. Mä olen nykyisin niin tottunut näkemään itseni täysin meikittä, että unohdan joskus meikata vaikka ehkä aihetta olisi. Mulla kun on täysin vaaleat kulmakarvat ja ripset ja jos en ole ottanut niihin kestovärejä, ei mun kasvoja erota laisinkaan. Samoin punertava iho on haastava, varsinkin näin kesäisin, joten keskustaan mennessä yritän muistaa laittaa edes vähän peitevoidetta leukaan ja nenän juureen. Muuten olen huomannut, että olen liian laiska meikkaamaan ja varsinkin pesemään meikkiä, että naturelli minä saa luvan kelvata muillekin. :)

  Ja melkein poikkeuksetta pidän kaikkia naisia meikittöminä kauneimpina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Kati! :)

   Ihanaa, kun siellä on joku muukin laiska, mutta naturelli ;)

   Poista

Piditkö tästä tai jostakin muusta tekstistäni?
Mielestäsi mielenkiintoista/puhuttelevaa postausta saa jakaa! :)

Kommenttejakin saa jättää ja olisin iloinen, jos jättäisit vierailustasi pienen muiston :) ♡
Kommenttien hyväksyntä on käytössä.

Please write in finnish, if you want leave a comment.

Blogin kuvat ovat pääasiassa omiani, ellei toisin mainita.