perjantai 15. syyskuuta 2017

Kuinka paljon käytän puhelinta päivän aikana?


Latasin parisen viikkoa sitten puhelimeeni Quality Time -sovelluksen, jonka avulla pystyy seuraamaan, kuinka paljon  sitä puhelinta tulee ihan oikeasti päivän aikana käytettyä.
Sovelluksesta voi seurata puhelimen käyttöä päivä-, viikko- ja kuukausitasolla. Sovellus kertoo, mitä sovelluksia käytät, kuinka kauan niitä käytät ja miten monta kertaa päivän aikana avaat näytön lukituksen. 

Kuvakaappauksia sovelluksesta


Olen nykyään arkisin vuorokaudesta hereillä noin 16-17 tuntia, joista noin seitsemän tuntia menee töissä ja päiväkotireissuissa. Uuden arjen alettua käytän puhelinta keskimäärin kolme (3) tuntia päivässä. Tämä aika sisältää myös töissä ja työasioihin liittyvät käytöt.

Vapaalla ollessa keskimääräinen käyttöaika on 4h. Isoimmat luvut eli noin 6h tämän parin viikon aikana tuli silloin, kun pojat olivat päiväkodissa harjoittelemassa ja mie sain olla kotona yksinäni monta tuntia. Kummasti sitä jumittui puhelimen ääreen 😃

Eräänä sadepäivänä, jolloin heräsimme poikien kanssa aikaisin ja vietimme koko päivän kotona, oli puhelimen käyttöaika peräti 7 tuntia. 
Täytyy myöntää, se hävettää.
Miehän teen vapaa-ajalla puhelimella kaiken: some, yhteydenpito, blogi (kirjoittaminen, kuvaaminen, kuvien muokkaus), uutisten ja blogien lukeminen, pankkiasiat ja niin edelleen. Nyt on tullut mukaan osittain työasioiden hoitaminen puhelimella.

Sinänsä tuo kolme tuntia päivässä ei ole paljon. En ainakaan koe sen olevan paljon suhteessa hereilläoloaikaani😃Pikku Kakkosen aikana sekä iltaisin poikien mentyä nukkumaan puhelimen ääressä tulee oltua pidempiä aikoja putkeen, noin muuten päivän aikana esimerkiksi someen teen sellaisia pikapyrähdyksiä.
Somesovellukset vievät päivissäni eniten aikaa, vaikkei tietyllä tavalla tunnu olevan aikaa tai kiinnostusta keskittyä sen syvemmin. Somen avulla taitaa olla helppo katkaista ajatus hetkeksi ja jatkaa taas sitä, mitä oli aiemmin tekemässä.

Tällaiset Quality Timen tyyppiset sovellukset ovat toisaalta hyviä ja herättäviä sen puhelimen käytön suhteen, mutta ainahan voi yrittää ilman mitään sovelluksiakin olla mahdollisimman paljon ilman tätä käteen kasvanutta ylimääräistä uloketta...


Rakkaudella
HennaP.S. Kuvan tossut on mieheni mummon tekemät 👌


Aiempia postauksiani liittyen mm. someen:

ÄRSYTTÄVÄT SOMETYYPIT

PIENIMUOTOINEN SOMETAUKO - HITTI VAI HUTI?

SOME - KIILTOKUVAELÄMÄÄKÖ?

IRTIOTTOJA


Blogin Instagramiin päivittelen kuulumisiamme tällä hetkellä vähän useammin kuin mitä julkaisen uusia postauksia 😃

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piditkö tästä tai jostakin muusta tekstistäni?
Mielestäsi mielenkiintoista/puhuttelevaa postausta saa jakaa! :)

Kommenttejakin saa jättää ja olisin iloinen, jos jättäisit vierailustasi pienen muiston :) ♡
Kommenttien hyväksyntä on käytössä.

Please write in finnish, if you want leave a comment.

Blogin kuvat ovat pääasiassa omiani, ellei toisin mainita.