lauantai 7. lokakuuta 2017

Aamuäreä äiti


Kukas se sieltä sängystä niin iloisena, hehkeänä ja pilke silmäkulmassa aamuisin kömyää? Edessä uusi, ihana päivä, jolloin kaikki on mahdollista?

En ainakaan minä. 

Aamuisin täällä asustaa sellainen "aamuäreä äiti", joka tottelee nimeä Henna. Tai jos tottelee. Kiukuttaa, väsyttää, ärsyttää. Hermo kireällä heti aamusta, tulee ärähdeltyä, jopa huudettua turhista.
Jos saisin valita, heräisin ennen lapsia, joisin aamukahvit ja söisin aamupuuron rauhassa. Arkisin heräilisin itsekseni siinä kuuden jälkeen, viikonloppuisin joskus seitsemän, puolen kahdeksan aikaa, hyvin nukutun yön jälkeen, tottakai.

Totuus on kuitenkin se, että kuopus herättää 1-x kertaa yössä ja herää puolen kuuden aikoihin. Esikoinen heräilee aika pian kuopuksen jälkeen. Kaikilla kolmella unet jääneet kesken. Me esikoisen kanssa kiukutaan, kuopus painelee nauraen ympäri torppaa.
Facen muistoissa tuli vastaan kuva esikoisesta kolmen vuoden takaa, jolloin hän oli samanikäinen kuin kuopus nyt. Kuvassa hymyili suloinen poika ja kuvatekstissä luki, kuinka hän oli nukkunut 11 tunnin katkeamattomat yöunet. Ja se oli/on hänelle ihan normaalia! Ei mikään poikkeustila.

Kuopuksella vaikuttanee nyt uniin hampaat (puskee vaatimattomasti kaikkia neljää kulmahammasta kerralla), päiväkotiarki (tankkailee yöllä läheisyyttä) ja ihan vain se, kun tutti jätettiin pois kaksi viikkoa sitten.
Niin tai näin. Omassa asenteessani on aamujen suhteen tapahduttava muutos. Lapset voivat kiukutella väsymystään. Mie olen kuitenkin se aikuinen, joka voi hillitä tunteitaan siihen asti, kunnes saa sen mukillisen kahvia juotua ja puuron syötyä. Yleensä näiden jälkeen olen kuin eri ihminen.

Aikaiset aamut kannattaa hyödyntää, vapaapäivinäkin. Tänään klo 9 mennessä olin käynyt hölkkäämässä 5,1 km aikaan 36 min. Vielä joskus se 5 km menee puoleen tuntiin.


Rakkaudella 
HennaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Piditkö tästä tai jostakin muusta tekstistäni?
Mielestäsi mielenkiintoista/puhuttelevaa postausta saa jakaa! :)

Kommenttejakin saa jättää ja olisin iloinen, jos jättäisit vierailustasi pienen muiston :) ♡
Kommenttien hyväksyntä on käytössä.

Blogin kuvat ovat pääasiassa omiani, ellei toisin mainita.