keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Ärsyttävät asiat x4 ja keinoni selviytyä ärsytyksestä


Onhan noita. Hetkiä ja päiviä, jolloin ärsyttää enempi ja vähempi. Joskus jopa ihan tosissaan.

Alempana on listattu muutamia mun viime aikojen ärsytyksen aiheita.
1. Sää


Viileähkö ja sateinen kesä. Viileähkö ja sateinen syksy. Talvesta joku taho on ennustanut kylmintä sataan vuoteen. Great 😁

"Asennekysymys, miten säähän suhtautuu."

Onhan se niinkin, mutta aika moni asia on keleistä riippuvainen. Kauhistuttaa ajatellakin, miten moni maanviljelijä on tällä hetkellä ahdingossa, kun vettä tulee joka päivä ja puimaan pitäisi päästä. Osa viljoista tulee jäämään pelloille. Kaikille säähän suhtautuminen ei siis ole asennekysymys. Joillekin sää vaikuttaa konkreettisesti tuloihin. Siihen rahaan, jolla pitäisi perhettä elättää.

2. Muutosvastarinta


Kaikki uudet ja kehityskelpoiset ideat torpataan vedoten: "Koska näin on tehty viimeiset 10, 20, 50 vuotta, toisin sanoen AINA, ei tätä tehdä millään muullakaan tavalla!" Ihan sama, mikä se toinen tapa olisi. Tapa saattaisi jopa helpottaa, nopeuttaa ja selkeyttää toimintatapoja. Mutta ei. Kun aina on tehty näin.

Toisaalta on sekin ääripää, ettei arvosteta "vanhojen konkareiden" kokemusta ja tietotaitoa. Elivät mokomat viime vuosisadalla. Mitä he muka mistään mitään tietäisivät? Niinpä... Tietävät paljonkin. Kertoisivat tietonsa, kun joku kuuntelisi.

3. Taudit


On vesirokkoa, enterorokkoa, norovirusta, influenssaa, täitä, kihomatoja... Siihen päälle tavalliset perusflunssat. 

Ihaninta esimerkiksi norossa ja vesirokossa on se, että nehän tarttuvat ihmisestä toiseen jo taudin itämisaikana. Vesirokossa itämisaika on kaksi viikkoa. Tällä hetkellä meidän esikoinen on ns. "kävelevä aikapommi". Hän on saattanut saada tartunnan päiväkodista. Selvinnee lähiviikkojen aikana, miten on käynyt. Tässä samalla sitä mahdollista tautia odotellessa hän tartuttaa muita, vaikkei näkyviä oireita vielä ole.

Päiväkodeissa muuten voisikin pelata pelejä "Kerää koko sarja" tai "Tautibingo". Kevätjuhlassa voisi katsoa, miten on kelläkin mennyt ja jakaa jotain tsemppipalkintoja 😄

Porissa henkilö menehtyi tuberkuloosiin. Tämäkin on tosi great, koska eihän Suomessa lapsia enää rokoteta kyseistä tautia vastaan, paitsi poikkeustapauksissa (jos et usko, lue asiasta täältä). 

4. Osa ihmisistä


Poltetaan autossa, jossa kuljetetaan lapsia. 

Täysi-ikäiset miehen alut, jotka hengailevat autoineen alakoulun pihalla iltapäivällä/illalla ja virtsaavat koulun ulko-oven eteen.  

Vanhemmat, jotka erotilanteissa ottavat lapset pelinappuloiksi ja valehtelevat heille toisen vanhemman toimista niin, että  lapset lopuksi alkavat inhoamaan sitä toista vanhempaansa.

Ihmiset, joita ärsyttää aina ja kaikki 😄 Ihan sama, mitä tapahtuu tai on tapahtumatta.
Miten itse toimin, kun oikein ärsyttää?


Liikun, lähden esimerkiksi kävelylle. Puhun ihmisille. Kirjoitan. Pyrin ajattelemaan kivoja asioita. Laitan omia prioriteettejani järjestykseen.

Muistutan itselleni, mitkä asiat omassa elämässäni ovat loppujen lopuksi hyvin.

Varsinkin liikunta ja muille puhuminen auttavat paljon. Aikanaan join viikonloppusin tai poltin tupakkaa, kun vitutti. Nyt lähden ennemmin pienelle kävelylle. Saan siitä paremman ja pidempikestoisemman hyvän olon verrattuna päihteisiin.

Toisille ihmisille kun avaa suunsa eli kertoo mikä ärsyttää, voi asioihin saada toisenlaista näkökantaa ja muutenkin pian huomaa, ettei ärsytä läheskään niin paljon kuin viisi minuuttia sitten.

Lisäksi syvään hengittäminen auttaa. Hengittelee, ennen kuin toimii. Hengittelee pahimman yli.

Monesti kunnon itkut auttavat. Kyyneleet puhdistavat. 
Mitkä ovat teillä hyväksi havaittuja keinoja, joilla lievitätte ärsytystä? :)

Muistattehan, ettette jää tunteidenne kanssa yksin. Jos oikein alkaa sisäänsä asioita patoamaan, murtuu pato joskus eikä se enää siinä kohtaa välttämättä katso aikaa ja paikkaa.


Rakkaudella
Henna
Sinua saattaa kiinnostaa aiemmista teksteistäni:

"TOI POSITIIVISUUS SOPII SULLE"

ONKO TAPANASI OLETTAA MUISTA IHMISISTÄ ASIOITA? - ÄLÄ OLETAEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Piditkö tästä tai jostakin muusta tekstistäni?
Mielestäsi mielenkiintoista/puhuttelevaa postausta saa jakaa! :)

Kommenttejakin saa jättää ja olisin iloinen, jos jättäisit vierailustasi pienen muiston :) ♡
Kommenttien hyväksyntä on käytössä.

Please write in finnish, if you want leave a comment.

Blogin kuvat ovat pääasiassa omiani, ellei toisin mainita.