sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Äitiurani yksi isoimmista testeistä - lapsen ensimmäiset kaverisynttärit


Joulukuun poikiemme synttäreitä juhlittiin viikko takaperin sukulaisten voimin ja tänä viikonloppuna oli vuorossa esikoisen ihka ensimmäiset kaverisynttärit.

Kahdenkymmenen lapsen päiväkotiryhmästä kutsuimme yhdeksän lasta, poikia ja tyttöjä, joista kuusi lasta pääsi paikalle. 

Ilman vanhempia paikalle saapuneet pk-kaverit juhlivat klo 14-16 ja tämän jälkeen vieraiksemme saapui vielä muutamia poikien kavereita äitiensä kanssa. Iltapäivän aikana meillä mennä vilisti yhteensä 15 lasta, ikähaarukalla 8kk-7v.

Mies oli ensin suunnitellut karkaavansa joululahjaostoksille juhlien ajaksi, mutta pyysin häntä jäämään edes siksi aikaa, kun pk-kaverit ovat meillä. Tiesin, että toisen, varsinkin rauhallisen aikuisen läsnäolo auttaa myös itseäni pysymään rauhallisena. 

Täytyy myöntää, että minua jännitti aikalailla ennen kaverisynttäreiden alkamista. Jännitin, että viihtyvätkö lapset, maistuuko heille mikään syötävä, miten esikoinen suhtautuu mahdollisiin konflikteihin, miten omat hermoni kestävät, miten kestän todennäköistä meteliä, meneekö jotain rikki jne.

Kaksi tuntia on yllättävän pitkä aika, kun kyseessä on muutama 5-vuotias, mutta hyvinhän meillä meni. Herkut maistuivat, ketään ei sattunut eikä mitään hajonnut. Ainoastaan yhdet mustat kuomat vaihtuivat 😄 Mies totesi illalla, että esikoisella on mukavia pk-kavereita. Allekirjoitan tämän.

Varsinaista ohjelmaa synttäreillä ei ollut emmekä jakaneet vieraslahjoja. Lapset saivat leikkiä ja tutkia poikien huonetta. Tarjolla oli miehen tekemää täytekakkua, suklaa-riisimuromakeisia, coctailtikkuja, coctailriisipiirakoita, sipsiä, popcornia, suolakaloja ja karkkia. 


Minulla on nyt viikko aikaa löytää kadoksissa oleva joulumieli. Kyllä se tästä, kun pääsee jouluksi anoppilaan, jossa pojille on entistä useampi aikuinen antamassa huomiota ja itse pääsee vetämään vähän henkeä.

Ensi viikolla vielä suoriudutaan töiden ja päivähoidon sekä jouluvalmisteluiden lisäksi poikien neuvolakäynnistä ja kuopuksen vasu-keskustelusta. 

Rauhallista joulunalusviikkoa teille kaikille


Rakkaudella
HennaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Piditkö tästä tai jostakin muusta tekstistäni?
Mielestäsi mielenkiintoista/puhuttelevaa postausta saa jakaa! :)

Kommenttejakin saa jättää ja olisin iloinen, jos jättäisit vierailustasi pienen muiston :) ♡
Kommenttien hyväksyntä on käytössä.

Blogin kuvat ovat pääasiassa omiani, ellei toisin mainita.