tiistai 19. joulukuuta 2017

Viisi yötä jouluun on - ja joulumieli kadoksissa


Joulu tulee taas liian nopeasti.

Ja pian se on ohi. Viikon päästä vietetään tapaninpäivää ja paluu arkeen häämöttää. Onneksi siellä arjessa on luvassa kaksi vajaata työviikkoa, jolloin pojat lomailevat kotona isänsä kanssa ja mie käyn töissä pyörähtelemässä.

Meillä ei ole tänä vuonna ihan hirveästi panostettu jouluun. Joulukortteja lähti muutamille, pipareita ei ole leivottu, en ole juonut glögiä ollenkaan (edes sitä terästettyä versiota), joulukoristeet kaivettiin vasta tänään esille ja mulla on oma osuuteni joululahjoista ostamatta. Yhdistetty poikien synttärijuhla- ja joulusiivous oli varmaan samaa tyyliä kuin joillekin olisi perusteellisempi viikkosiivous.

Mies on onneksi hoidellut joululahjaostoksia ja kinkku sekä sosepötköt löytyvät pakastimesta. Kuusikin tönöttää takapihalla odottaen pääsyä sisälle koristeltavaksi.

Tänä vuonna ei vain ole lähtenyt tämä ympärillä vallitseva niin sanottu jouluhössötys etenemään omalta osaltani. Töissä olen kuunnellut Jouluradiota ja kiitellyt mielessäni poikien päiväkotia, jossa he ovat leiponeet pipareita, käyneet joulukirkossa, koristelleet ja ovat jopa tontunkin nähneet ikkunan takana.
Perinteiden mukaisesti (linkin takana teksti vuoden takaa) olemme menossa jouluksi anoppilaani eli poikien mummolaan. Sitä kyllä odotan, koska siellä on useampi silmäpari, useammat kuuntelevat korvat ja sylit poikia varten.

Tai siis, jos menemme anoppilaan. Nyt on isompi pojista kuumeessa, katsotaan kuka meistä on ja kuka ei ole kipeä jouluna. Toivottavasti ei kukaan.

Joka tapauksessa se joulu sieltä tulee. Vaikka sitten makaisimme koko perhe kipeinä vilttien alla telkkaria tuijottaen.

Vaikka tällä äidillä on joulumieli kadoksissa, ei se toivottavasti vaikuta poikien intoon ja siihen vatsanpohjaa kutkuttavaan jännitykseen.

Onhan joulussa se tietty tunnelma ja taika. Tämän kun ihmiset muistaisivat. Jättäisivät  sen turhan stressin ja kanssaihmisille kiukkuamisen edes muutamaksi päiväksi. 

Nauttikaa joulusta. Nauttikaa toisistanne. Muistakaa antaa joulurauha toisillenne, mutta myös itsellenne.


Rakkaudella 
Henna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piditkö tästä tai jostakin muusta tekstistäni?
Mielestäsi mielenkiintoista/puhuttelevaa postausta saa jakaa! :)

Kommenttejakin saa jättää ja olisin iloinen, jos jättäisit vierailustasi pienen muiston :) ♡
Kommenttien hyväksyntä on käytössä.

Please write in finnish, if you want leave a comment.

Blogin kuvat ovat pääasiassa omiani, ellei toisin mainita.