tiistai 23. tammikuuta 2018

Arkeamme helpottavat asiat


Kun tässä nyt eletään näitä niin sanottuja ruuhkavuosia, joiden tahti tulee vain kiihtymään poikien kasvaessa, on arjessa oltava asioita ja tapoja, jotka helpottavat perheen sekä "projektipäällikkönä" toimivan äidin psyykettä.

Tässä postauksessa vinkkaan teille muutamia asioita, jotka helpottavat arkeamme.


Lataamme kahvinkeittimen iltaisin valmiiksi


Eihän kahvinkeittimen lataaminen kauan vie, mutta aamulla silmät ristissä (hyvä kun ne ovat kunnolla auki) niiden kahvinporojen mittaaminen voi olla hyvinkin työlästä ja sotkuakin saattaa tulla.

Siksi meillä ladataan arkisin kahvinkeitin illalla valmiiksi. Aamulla vain napsauttaa keittimen päälle ja pian kahvintuoksu hivelee nenää. Ilman sotkua.

Katson muutenkin iltaisin valmiiksi poikien  seuraavan päivän vaatteet sekä meidän muut tarvittavat tavarat.
Perhekalenteri


Vaikka on sähköisiä kalentereita, pysyy mulla asiat paremmin mielessä, kun olen ne kirjoittanut seinäkalenteriin. Yhdellä vilkaisulla näen, kellä on mitäkin ja milloin. Se, mitä seinäkalenteriin en ole merkannut, ei ole perheemme agendalla :D
Ei kuitenkaan täyteen ahdettua kalenteria


Lapset eivät välttämättä tarvitse päiväkodin lisäksi monia harrastuksia tai muita menoja viikon aikana. Meillä ei tähän mennessä ole ollut lapsilla mitään harrastuksia, koska päiväkoti sekä siellä olevat touhut ja kaverit ovat riittäneet esikoiselle. Kaksivuotias ei nyt muutenkaan tarvitse mitään extraa.

Nyt ajattelimme esikoisen kanssa kokeilla palokuntakerhoa, joka onneksi on vain joka toinen viikko :)

Emme muutenkaan tällä hetkellä sovi hirveästi  edes leikkitreffejä, koska äiti ei yksinkertaisesti jaksa. (sori kaverit, ei mitään henkilökohtaista)

Rutiinit


Nämä ovat kaiken A ja O. Tietyt rutiinit ovat todella tärkeitä, varsinkin arkisin. Aamut meillä ovat niin sanotusti aikataulutettuja ja pääsemmekin yleensä lähtemään kotoa suunnilleen samaan aikaan joka aamu, pienistä kiukuista ja vastaan väittelyistä huolimatta, joita joinain aamuina luonnollisesti lapsiperheessä esiintyy.


Kerran viikossa Prismaan


Noin kerran viikossa käymme Prismassa hoitamassa viikon ruokaostokset. Monesti tähän reissuun yhdistämme ulkona syömisen eli kerta viikkoon ei tarvitse kotona laittaa päivällistä ja siivota jälkiä.

Viikon aikana täytyy lähikaupasta mahdollisesti hakea leipää, kurkkua ja tomaattia, mutta ei  kuitenkaan tarvitse joka toinen päivä juosta kaupassa milloin mitäkin.

Tässä myös säästää rahaa, koska Prismassa käyminen tulee halvemmaksi kuin meidän lähikauppa ja vaikka lähikaupassa pyörähtäisi "vain maitoa" hakemassa, tarttuu monesti mukaan jotain muutakin. "Pienistä puroista kasvaa iso joki"

Ei stressiä kotitöistä


Meillä on tällä hetkellä pölyä pinnoilla, villakoiria juoksentelee nurkissa, keittiön kaapin ovissa voi olla pieniä likatahroja, puhtaita pyykkejä on viikkaamatta ja pieniä tavarakasoja on siellä täällä. 

Tietyn järjestyksen pyrin kotona pitämään ja keittiö pyritään suorimaan kerta päivään, mutta ei tiedättekö jaksa olla koko ajan nipottamassa ja stressaamassa.

Erilaiset valmiiksi puhdistusaineita sisältävät siivousliinat ovat käteviä esimerkiksi vessan pikasiivoukseen, imurilla välillä ottaa enimmät roskat pois lattioilta ja meillä kaikilla on vaatteita sen verran, että lähinnä viikonloppuisin pyörii pyykinpesukone.

Kun ei sillee käy vieraita tässä elämäntilanteessa, ei tarvitse niin paljon välittää siitä, miltä täällä kotona näyttää :)


Näillä asioilla meidän arki on pikkaisen helpompaa.

Mitkä ovat teidän arkeanne helpottavia asioita? :)


Rakkaudella
Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piditkö tästä tai jostakin muusta tekstistäni?
Mielestäsi mielenkiintoista/puhuttelevaa postausta saa jakaa! :)

Kommenttejakin saa jättää ja olisin iloinen, jos jättäisit vierailustasi pienen muiston :) ♡
Kommenttien hyväksyntä on käytössä.

Blogin kuvat ovat pääasiassa omiani, ellei toisin mainita.