perjantai 5. tammikuuta 2018

Mies lapsien kanssa kotona ja äiti töissä - tähän voisi tottua


Mies on lomaillut poikien kanssa viimeiset pari viikkoa ja voin suoraan sanoa, että tähän voisi tottua. Tämä on ollut ihanaa. 

Miten helppoa on ollut työaamuina, kun on itse voinut herätä vasta kello seitsemän, saanut laittautua kaikessa hiljaisuudessa valmiiksi kahvia samalla juoden. Aamupala on syöty vasta töissä. Ennen kello kahdeksaa on voinut pukea vain itselleen takin päälle, laittaa kengät jalkaan, hypätä autoon ja ajaa suoraan töihin noin 15 minuutissa, ilman ylimääräisiä pysähdyksiä.

Päivä töissä ja sieltä suoraan kotiin, jossa on odottanut tyytyväiset lapset, levollinen mies, keittiö suorittuna, puhtaita pyykkejä kuivausrummussa, viikattuja vaatteita makuuhuoneessa ja ruoanlaitto on ollut alkamassa.

Eräs ilta viime viikolla olisin tyhjentänyt tiskikoneen ja suorinut keittiön muutenkin. Olkkarista kuului: "Anna sen keittiön olla, pitäähän mullaki olla jotain tekemistä huomenna". Aaaaasia selvä, painuin sohvan nurkkaan istumaan :)

Olen itsekin ollut vähän pirteämpi, koska tämä on tietyiltä osin mennyt ihan lomasta omaltakin osalta. 
Tämä olisi ihanne. Mies ja lapset kotona, äiti töissä. Se järjestely toimisi meillä ja kaikki olisivat tyytyväisiä. Mies nauttii enemmän kotona olemisesta ja poikien kanssa touhuamisesta, mie olen parhaimmillani työympäristössä.

Ihannetilanne ei kuitenkaan aina ole se realistinen tilanne. Ensi viikolla palaamme arkeen, joten meillä tulee olemaan täällä väsynyt mies, väsyneet lapset ja väsynyt äiti.

Ruuhkavuodet jatkavat taas pyörimistään omalla painollaan. Kahden aikuisen työtulot kuitenkin helpottavat arkea ja minun tapauksessani työssäkäyvä äiti on edes vähän iloisempi kuin kotona oleva äiti.

Tämä lomailu oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti. Toivottavasti kevät, lisääntyvä valonmäärä ja kuivemmat kelit tulevat pian.


Rakkaudella
Henna

2 kommenttia:

Piditkö tästä tai jostakin muusta tekstistäni?
Mielestäsi mielenkiintoista/puhuttelevaa postausta saa jakaa! :)

Kommenttejakin saa jättää ja olisin iloinen, jos jättäisit vierailustasi pienen muiston :) ♡
Kommenttien hyväksyntä on käytössä.

Blogin kuvat ovat pääasiassa omiani, ellei toisin mainita.