torstai 8. helmikuuta 2018

Elämä aikuisena naisena - se on ihan kivaa!


Helmikuun alussa täytin kolmekymmentäkaksi vuotta. Luulin selättäneeni kolmenkympin kriisin, mutta se yllättäen vain jatkuu. Varmaan tämä on vähän sama niin kuin lapsilla: elämä on yhtä uhmaa, välillä sitä on hieman enemmän, välillä hieman vähemmän. Sitä on vain opittava sietämään ja olemaan.

juustokakku
Kolmen suklaan juustokakku oli tarjolla synttärikahveilla


Olen kuitenkin ylpeydellä aikuinen nainen. Takana on ne hurjat bile- ja ryyppyvuodet. Takana on ajat, jolloin piti jatkuvasti miettiä, kenen kanssa sitä lähtee perjantai-iltana ryyppäämään ja kuka yleensäkin on kaveri ja kuka ei. Huolet oli isoja, mutta toisaalta niin pieniä.

Takana on ajat, jolloin piti aina olla jotain heilaa metsästämässä sekä siinä samalla yrittää peitellä sitä omaa epävarmuuttaan, mutta kuinka sitä kaipasikaan kunnon rakkautta. En sano, ettenkö edelleen olisi epävarma monissakin tilanteissa, mutta tietynlaista itseluottamustakin on vuosien aikana löytynyt.

Olen toisaalta tyytyväisenä "vanha täti-ihminen" esimerkiksi 15-20-vuotiaiden nuorten mielestä. Joskus mun tekisi mieli mennä halaamaan jotain itseään etsivää, vielä kovin epävarmaa teinityttöä, joka ulospäin esittäisikin kovempaa tapausta. Tekisi mieli sanoa, että kyllä se siitä. "Muutaman vuoden päästä uskallat olla oma, herkkä itsesi."

aikuinen nainen
Iltalenkillä pääsin ulkoiluttamaan uusia kuulokkeitani


Ikää kun tulee lisää, saa huomata, että elämän nautinnot löytyvät loppujen lopuksi aika pienistä asioista. Elämänkatsomus avartuu, ymmärrys lisääntyy. Kaikki ei ole enää niin mustavalkoista, sellaista "jokotai" -ajattelua. Sitä ei enää ota stressiä kaikista mahdollisista asioista ja osaa suhtautua moniinkin asioihin sillä asenteella, että kyllä kaikki järjestyy.

Alan enemmän ymmärtämään itseäni vanhempia naisia, ja sitä hiljaista, sisäistä heistä huokuvaa rauhaa ja itsevarmuutta. Ymmärrän myös sitä, miksi he välillä ovat "äkäisiä" ja sanovat mielipiteitään hyvinkin suoraan. Heidän ei yksinkertaisesti tarvitse yrittää miellyttää muita tai esittää muuta kuin ovat. He ovat vahvoja, aikuisia naisia.

Tiedän itsekin, että tietyt tämän hetkiset kasvukipuni helpottavat ajan myötä. Ne helpottavat, kun kasvan henkisesti lisää, opin itsestäni uutta ja elämäntilanteet muuttuvat.

On oikeasti ihan kivaa olla aikuinen nainen.


Rakkaudella
Henna
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piditkö tästä tai jostakin muusta tekstistäni?
Mielestäsi mielenkiintoista/puhuttelevaa postausta saa jakaa! :)

Kommenttejakin saa jättää ja olisin iloinen, jos jättäisit vierailustasi pienen muiston :) ♡
Kommenttien hyväksyntä on käytössä.

Blogin kuvat ovat pääasiassa omiani, ellei toisin mainita.