sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Hiihtoloma - meillä ei lomailla


Helmi-maaliskuun vaihteessa vietetään porrastetusti hiihtoloma-, tai oikeastaan talvilomaviikkoja ympäri Suomea. Toiset lähtevät lämpöiseen, toiset suuntaavat Pohjois-Suomeen, osa käy kylpylöissä ja osa pysyttelee kotikulmilla. Jokainen lomailee omalla tavallaan.

Talviloma


Osa ei sitten taas lomaile ollenkaan ja me kuulumme siihen porukkaan. Omassa työssäni mulla on normaalisti viisi viikkoa lomaa, neljä pidettäväksi kesälomakaudella ja yksi viikko talvilomakaudella. Palasin viime syksynä perhevapaan jälkeen töihin, joten mulla ei tällä hetkellä ole niin sanotusti täysiä lomia. Näin ollen emme vietä talvilomaa. Säästän lomapäiviä kesälle.

Mies on rakennusalan yrittäjä ja hommia on tehtävä silloin, kun niitä on. Hänkään ei pidä talvilomaa. Hän ei myöskään lomaile kesäisin, joten meidän perhe ei vietä koko perheen kesälomia reissaten ja "mökillä asuen". Tähän on tosin jo tottunut vuosien varrella. Mies onneksi pystyy joulun aikoihin olemaan kotona ja lomailemaan poikien kanssa.

Olen saanut ehkä vähän sääliviäkin kommentteja, kun meillä ei nyt lomailla. Kuulkaa, meidän perhe on ihan fine asian suhteen :) Itse pidän mahdollisesti yhden liukumavapaan ja mies ehkä yhden tai kaksi vapaapäivää, joten saamme pojille pidennetyn viikonlopun. Pojilla ei normaalistikaan ole pitkiä hoitopäiviä, tyypillisesti maksimissaan seitsemän tuntia. Ja hei,  kuukauden päästä on jo pääsiäinen pitkine pyhineen :)

Vietimme viikonlopun maaseudun rauhassa ja se meni vähän niin kuin pienimuotoisesta lomasta. Ulkoilua, hyvää ruokaa, herkkuja, saunomista, hyvät yöunet ja lankomieheni jaksoi touhuta poikien kanssa, joten pääsimme lastenkin kanssa hieman helpommalla. Tottakai allekirjoittanut oli myös hermo kireällä, kuten yleensäkin, mutta pojilla oli hauskaa.


Talviloma


Fakta on se, että esimerkiksi pätkätyöläisillä ei välttämättä ole lomia ollenkaan. Lomat palavat sitä mukaa, kun työsuhteet päättyvät. Eri alojen yrittäjät sekä maatalousyrittäjät eivät paljon pitkiä lomia pitele. Muistetaan, ettei nämä koko perheen talvi- ym. lomat ole mitään itsestäänselvyyksiä. Tuntuvat tänä päivänä olevan luksusta.

Mietitään sitten puolentoista vuoden päästä, miten järjestämme meidän vanhempien lomat, kun esikoinen lähtee kouluun ja kouluvuoden aikanahan niitä lomia on ihan kiitettävästi...

Lomailitte tai ette, nauttikaa näistä hienoista talvikeleistä, joita olemme saaneet nyt ihailla monta päivää :) Yksi hujaus ja kevään kurakelit ovat taas täällä.


Rakkaudella
Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piditkö tästä tai jostakin muusta tekstistäni?
Mielestäsi mielenkiintoista/puhuttelevaa postausta saa jakaa! :)

Kommenttejakin saa jättää ja olisin iloinen, jos jättäisit vierailustasi pienen muiston :) ♡
Kommenttien hyväksyntä on käytössä.

Blogin kuvat ovat pääasiassa omiani, ellei toisin mainita.