lauantai 7. huhtikuuta 2018

Elämän harmaus on tilapäistä


Kuluneella viikolla oli pari erittäin harmaata päivää. Vettä satoi, aamuisin oli sumua. Tuntui, ettei päivä valkene ollenkaan. Toisaalta tuntui ihan syksyltä, mutta silti sitä mietti, että niiden harmaiden päivien jälkeen tulee taas kirkasta. Onhan nyt kevät, on valoisaa, vaikka olisikin harmaata. Niinhän ne auringonpaiste ja kirkkaus tulivat jälleen.
Tavallisessa arjessa on toisinaan niitä harmaita hetkiä ja päiviä, ehkä jopa viikkojakin. Harmautta, jolloin kaikki tuntuu tahmealta, väsyttää, ajatukset kulkevat negatiivisia polkuja, mikään ei ota sujuakseen. Sitä miettii, että tätäkö tämä elämä on, pelkkää harmautta, arjen puurtamista, ilman sitä tekemisen iloa, ilman tavoitteita.

Onneksi voidaan ajatella, että elämän harmaus on monesti tilapäistä. Yleensä jossain kohtaa kirkastuu, on helpompi hengittää. Ympäröivä maailma ja oma elämä saavat taas enemmän värejä ylleen. Kaikki ei olekaan enää yhtä harmaata mössöä.

Näin huhtikuun alussa voi todeta, että ainakin syyskuuhun asti saadaan nauttia valoisammasta ajanjaksosta. Ihan sama, vaikka se arki olisi sitä niin sanottua peruspuurtamista, kuten se yleensä on, mutta onpahan valoisaa!

Pidentyneet päivät antavat mahdollisuuden touhuta vielä työ- ja hoitopäivienkin jälkeen, lähteä puistoon tai kävelylle lasten kanssa, kun sitä taas jaksaa. Ei tarvitse pukeutua kuin eskimo, vähempikin kerros vaatteita riittää. Ulkoilu muuttuu helpommaksi ja miellyttävämmäksi. Ehkä sitä uskaltaa lenkillä kokeilla hölkkäaskeleitakin.Ihmiset kaivautuvat koloistaan, heräävät niin sanotusti talviuniltaan. Väri alkaa palautumaan heidän kasvoilleen, askel muuttuu kevyemmäksi. Huomataan, että ollaan taas elossa. Venytellään kroppa virkeäksi, annetaan kevään ja heräävän luonnon tuoksujen hivellä aisteja. Ehkä hetkeksi palataan niihin lapsuusmuistoihin kevään kynnykseltä.

On helpompi hengittää, kun on taas valoa ja kirkkautta ympärillä. Elämän näkee täynnä mahdollisuuksia. On vielä toteutumattomia haaveita, on jo toteutuneita haaveita. On varasuunnitelmia ja varasuunnitelmien varasuunnitelmia.

Kaikki järjestyy. Asioilla on tapana järjestyä. Harmaus on tilapäistä, valo ja kirkkaus tulevat aina jossain kohtaa takaisin. Silloin ne hellivät ja antavat parastaan. Antavat takaisin sitä kadoksissa ollutta energiaa ja uskoa parempaan huomiseen.

Kiitos kevät, kun saavuit.


Rakkaudella
Henna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piditkö tästä tai jostakin muusta tekstistäni?
Mielestäsi mielenkiintoista/puhuttelevaa postausta saa jakaa! :)

Kommenttejakin saa jättää ja olisin iloinen, jos jättäisit vierailustasi pienen muiston :) ♡
Kommenttien hyväksyntä on käytössä.

Blogin kuvat ovat pääasiassa omiani, ellei toisin mainita.