sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

#slowmorning: Hyvän mielen haaste
Kun meistä ihan jokainen muistaisi kunnioittaa itseään sekä pitäisi juuri  sitä ihanaa itseään arvokkaana, yhtenä upeana kultakimpaleena

Kun meistä jokainen
muistaisi rakastaa 
myös itseään,
lähimmäistensä lisäksi.

Jokaisella meistä on omat vahvuutensa. Asioita ja taitoja, joissa on hyvä. Jokaisella meistä on omat heikkoutensa, jotka tunnistamalla ne voidaan kääntää tukemaan vahvuuksia. Kukaan meistä ei ole täydellinen eikä täydellisyyteen kannata pyrkiäkään, koska onhan se jopa vähän tylsää. Aina pitää elämässä olla uusia tavoitteita ja haaveita! Emme ole valmiita koskaan.

Kun sinulla on itsesi 
kanssa hyvä olla, 
jaksat olla hyvä muillekin.


Me tarvitsemme ympärillemme hyvää. Ihmisiä, jotka näkevät meissä sen hyvän. Ihmisiä, jotka näkevät sen auringonpaisteen siellä risukasankin sisällä. Tarvitsemme hyvää mieltä, kehuja, lämpöisiä sanoja ja ajatuksia.

Haastan tässä hetkessä
Hyvän mielen haasteeseen  
mukaan juuri Sinut siellä, 
joka tätä tekstiä luet!

Haasteeseen sisältyy:

- yritä löytää jokaisesta päivästä edes joku pieni positiivinen asia, ei se tarvitse kummoinen juttu olla. Linnunlaulu, hyvänmakuinen kahvi, lempibiisi radiosta tai vaikka se, että sait pidettyä lapsesi hengissä tämänkin päivän.

- jos koet, ettei sinulla ole mistään mitään hyvää sanottavaa tai kommentoitavaa, voit soveltaa vanhaa sananlaskua: "Vaikeneminen on kultaa". Aina ei tarvitse länkyttää länkyttämisen ilosta. Joskus voi olla hiljaa. Pitää mölyt mahassaan. Turvan kiinni, sormet  kurissa näppäimistöllä.

älä provosoidu joka asiasta. Helpottaa elämistä kummasti sekä vähentää myös stressikäyrän ja verenpaineiden pomppimista. Joskus voi vain sulkea silmänsä ja korvansa sekä somen. Elää hetken sellaisessa omassa, pikkuisessa kuplapallossa.

yritä negatiivisuuden ja arvostelun sijaan kehua muita. Ei niiden kehujen tarvitse kummoisia olla, mutta pienikin kehu voi sen vastaanottajalle olla todella iso asia. Sanotaan, ettei esimerkiksi lapsia voi kehua liikaa, miksi se kehuminen sitten unohtuu meidän aikuisten kohdalla? Jokaisessa meissä asuu se sisäinen lapsi, joka kaipaa positiivista huomiota.

opettele ottamaan kehuja vastaan. Se ei ole helppoa meille vaatimattomille suomalaisille, mutta harjoitus tekee mestarin. Voit aloittaa vastaamalla "Kiitos", kun joku kehuu sinua, mutta älä ala vähättelemään tai aliarvioimaan itseäsi.

muista tilannetaju ja hyvät käytöstavat, niin oikeassa elämässä kuin somessakin. Some tuntuu monelle olevan sellainen kiusaamiseen tarkoitettu hiekkalaatikko. Kiusaaminen ei ole sallittua oikeassa elämässä eikä myöskään somessa.

kunnioita muiden tapoja elää, jos nämä tavat eivät vahingoita heitä itseään tai heidän kanssakulkijoitaan. Kaikki me olemme erilaisia, jokainen yksilö ja perhe elää omanlaista elämäänsä.

päivän päätteeksi totea itsellesi, että selvisit tästäkin päivästä, hyvä sinä! ❤


Kokeilepa esimerkiksi viikon ajan nähdä hyvä sekä itsessäsi että ympärilläsi, myös siellä somessa.

Saatat yllättyä, positiivisesti 😉


Rakkaudella

Provosoitumiseen, piikittelyyn, vittuiluun, arvostelemiseen, tuomitsemiseen ja vihaan kyllästynyt

Henna Kuvien taustat Pixabay
tekstit lisännyt Henna

4 kommenttia:

 1. "Kohtele muita kuten toivoisit itseäsi kohdeltavan" on ollut vuosia lempilauseeni. Se on sellainen joka elää tiukasti selkärangassani saakka. Sanotaan myös, että sitä niittää mitä kylvää ja tämä on mielestäni paljolti totta: kun on itse hyvä muille, saa sellaista myös takaisin. Tietenkään se ei poissulje sitä, etteikö joku voi kaataa niskaasi jotain ikävää aivan yllättäen, mutta päinvastoin ajateltuna: mikäli itse kaataa sontaa muiden niskaan, saa sitä varmasti myös jatkuvalla syötöllä itse takaisin.

  Jaksan aina välillä hämmästellä nykyajan nettimaailmaa, jossa mikään tai kukaan ei ole enää pyhä. Monitorin tai kännykän ruudun takaa haukutaan, solvataan ja nauretaan - vain siksi kun se on niin helppoa. En ole itse ikinä kokenut tarvetta olla ilkeä kenellekään netissä - ei vaikka joku yrittäisi siihen tieten tahtoen provosoida. Mikäli alkaa hermostuttamaan, lähden hetkeksi kokonaan pois, kunnes pystyn vastaamaan rauhallisesti. Tämä on nettimaailmassa vieläpä niin helppoa: ei oikeasti tarvitse jäädä tappelemaan, vaan voi antaa itselleen rauhoittua toisten sanoista ja sitten palata, kun tietää taas voivansa kirjoittaa asiallisesti. Siitä huolimatta netti on täynnä tappelua, haukkumista, ilkeilyä.

  Toisinaan tulen miettineeksi myös palautteen antamista: olen kuullut usein sanottavan, että positiivisen palautteen antaminen on vaikeaa, mutta negatiivisen helppoa. Itse olen tästä aivan täysin päinvastaista mieltä! Minun on todella vaikea antaa kenellekään negatiivista palautetta vaikka aihetta olisikin, mutta positiivista on todella helppo antaa: oli se sitten kaupassa kassamyyjä, jolle on mukava sanoa kuinka ihanan iloinen hän on ja piristi päivääni, kuinka kaunis kampaus hänellä on tai mitä tahansa. Tällaiset tulevat todella helposti. Ja vaikka ne ovat ihan pieniäkin asioita, niin kehujen saajille sanat voivat olla merkitseviä ja todella ison ilon aiheita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marihantee ihanan pitkästä ja pohdiskelevasta kommentistasi! :) <3

   Luulisi tosiaan, että nettimaailmassa ihmiset tajuaisivat hengittää muutaman kerran syvään, "poistua" tilanteesta, rauhoittua hetken, ennen kuin kirjoittavat mitään.
   Itse aikanaan provosoiduin ja pahoitin mieleni kovinkin herkästi, jolloin piti (tietenkin) olla puolustelemassa omaa kantaansa. Nykyään tätä tapahtuu vähemmän. Saatan esimerkiksi alkaa kirjoittamaan kommenttia, mutta pyyhinkin sen pois ja annan asian olla. Seuraavassa hetkessä huomaan, ettei minun olekaan tarvetta kommentoida yhtään mitään.

   Huomaan pääseväni elämässä paljon helpommalla.

   Poista
  2. Minä en edes kommenttia kirjoittaessani tajunnut, että siitä ehti tulla noinkin pitkä, hih. Tämä vain on niin mielenkiintoinen aihe, että vei mukanaan :)

   Minäkin olen tehnyt tuota: aloitan kirjoittamaan kommenttia, saatan olla kirjoittanut jo pitkäänkin sitä, kunnes yhtäkkiä herään: ei tämä oikeastaan kannata. Etenkin jos se kenelle kommenttia kirjoittaa on kovin riidanhaluinen, ei kommentista loppuen lopuksi ole väliä. Sitten vain päättää jättää asian sikseen - ja kas, rauha maassa :)

   Poista
  3. Juuri näin! Monesti viisainta on antaa vain olla.

   Poista

Piditkö tästä tai jostakin muusta tekstistäni?
Mielestäsi mielenkiintoista/puhuttelevaa postausta saa jakaa! :)

Kommenttejakin saa jättää ja olisin iloinen, jos jättäisit vierailustasi pienen muiston :) ♡
Kommenttien hyväksyntä on käytössä.

Blogin kuvat ovat pääasiassa omiani, ellei toisin mainita.