keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Hetki, jolloin oli hyvä olla


Viime viikkojen, tai no niin, kuukausien aikana olen ollut jokseenkin räjähdysherkkä ja hermo on ollut "hieman" kireällä. Ahdistus vierailee aaltoillen, omat ajatukset ahdistavat. Onneksi on niitäkin hetkiä, jolloin on hyvä olla. Hyvinä hetkinä sisälläni tuntuu lämpöiseltä, mieleni on levollinen, kyynel saattaa vierähtää silmäkulmaani, kun on niin hyvä olla.

Yhden tällaisen hyvän hetken sain kokea eräänä kauniina, aurinkoisena ja lämpöisenä kevätpäivänä. Olimme lähteneet kuopuksen kanssa kävelylle ja siinä samalla katselemaan junia läheiselle juna-asemalle. Kuopus rakastaa junia.

Välillä istuimme pienen aseman penkillä, välillä tutkimme, mitä maasta löytyy. Poika höpötteli, mutta oli myös hiljaisia hetkiä, jolloin hän keskittyi ympäristönsä tutkimiseen. Näimme kaiken kaikkiaan neljä junaa ja joka kerta niiden ohiajaminen oli jännittävä kokemus pienelle.Siinä hetkessä, kun istuin pienen juna-aseman penkillä, keväisen ilta-auringon lämmittäessä kasvojani, nuorimman poikani touhutessa lähelläni, minulla oli hyvä olla. Keskityin kuuntelemaan tuulen huminaa, vähäisen liikenteen ääniä, ihastelin vihertyviä puita, hengitin syvään. Hengitin monta kertaa. Annoin kaikkien hyvien, varsinkin kesäisten muistojen nousta pintaan. Kuopuksemme sai nauttia rauhallisen äitinsä seurasta. Äitiä ei siinä kohtaan kiristänyt hermoa.

Näitä hetkiä on varmasti tulossa entistä enemmän, kunhan saan pääni sisältöä järjestettyä uudestaan ja pääsen niistä turhista negatiivisista ajatuksista sekä hermojen kiristelystä. Toivottavasti oppisin olemaan itselleni armollisempi sekä olemaan hieman rennompi äiti. Aivan liikaa tulee nalkutettua ja mäkätettyä. Se tuskin palvelee ketään, vähiten itseäni.Rakkaudella
Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piditkö tästä tai jostakin muusta tekstistäni?
Mielestäsi mielenkiintoista/puhuttelevaa postausta saa jakaa! :)

Kommenttejakin saa jättää ja olisin iloinen, jos jättäisit vierailustasi pienen muiston :) ♡
Kommenttien hyväksyntä on käytössä.

Blogin kuvat ovat pääasiassa omiani, ellei toisin mainita.