tiistai 1. toukokuuta 2018

Voihan naapurin munkki sentäs!


Vappuaattona olimme poikien kanssa jo iltatoimilla, kun ulko-oveltamme kuului vaimea koputus. Ihmettelimme, kuka kumma siellä siihen aikaan koputtelee, kun emme ketään odottaneet. Menin avaamaan oven ja sain yllättyä iloisesti.

hyvä teko


Oven takana oli naapurimme kouluikäinen poika, jolla oli mukanaan lautasellinen itsetehtyjä vappumunkkeja. "Hyvää vappua meidän äitiltä", sanoi poika. Olin varmaan näky, kun aloin innoissani hihkumaan kiitoksia ja toivottamaan hyviä vappuja heillekin.

Pojat saivat heti maistiaisia. Kysyin isommalta, että eikö olekin hienoa, kun on niin kivoja naapureita. "Todellakin, kun osaa leipoa noin hyviä munkkeja!" Itselläni meni niin sanotusti roska silmään, koska olin yllättynyt ja kiitollinen. Munkithan olivat tottakai erittäin herkullisia.

Miksi munkit kotiinkuljetuksella?

Olimme poikien kanssa aamupäivällä tulossa puistosta ja jäimme hetkeksi juttusille tämän kyseisen naapurin kanssa. Hän kertoi, että aikoo myöhemmin paistaa vähän munkkeja, kerta oli saanut niin hyvän ohjeen. Totesin, että meillä on vain tippaleipiä ja minidonitseja. Vähän oli jäänyt vappuun panostaminen, omaa laiskuuttani.

Myöhemmin iltapäivällä haistelin pihallamme vastapaistetun munkin tuoksua ja kirosin mielessäni, kun ei tullut hommattua edes niitä pakastemunkkeja, jotka vain pyöritellään sokerissa paistamisen jälkeen. Naapurimme laittoi facebookiin päivityksen munkkitehtailustaan ja siihen kommentoinkin, että sieltähän se tuoksu tuli :D Tästä ei mennyt kauan, kun ovikellomme soi ja saimme munkit kotiinkuljetuksella. 

Pieni ele naapurilta, mutta suuri ilo koko meidän perheelle. 

Naapuruston ilot

On ihanaa, kun on olemassa tuollaisia ihmisiä. On ihanaa, kun saamme asua naapurustossa, jossa ihmiset tuntevat toisensa, lapsia myöten. 

Monessa tilanteessa saa tarvittaessa apua. Toisten ollessa reissussa, toiset vähän katsovat, ettei talon pihalla näy vierasta porukkaa. Käydään hakemassa postit ja kastelemassa kesällä kukkasia, kun väkeä on mökeillä. Laitetaan yhteistyössä naapureiden kanssa tonttiemme raja uuteen uskoon. Talvella suoritaan joskus naapurinkin portti lumesta. 

Toiset ovat tietenkin enemmän tekemisissä keskenään kuin toiset, mutta kaikkien kanssa moikkaillaan ja vaihdetaan sananen silloin tällöin :) Osan kanssa olemme ihan ystäviäkin.

Hienoa, eikö? Niin minunkin mielestäni.
Onnea on hyvät naapurit ja hyvät vappumunkit!


Rakkaudella
Henna


Vuosia sitten erään naapurimme äkillinen menehtyminen yhdisti naapurustoamme entisestään:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piditkö tästä tai jostakin muusta tekstistäni?
Mielestäsi mielenkiintoista/puhuttelevaa postausta saa jakaa! :)

Kommenttejakin saa jättää ja olisin iloinen, jos jättäisit vierailustasi pienen muiston :) ♡
Kommenttien hyväksyntä on käytössä.

Blogin kuvat ovat pääasiassa omiani, ellei toisin mainita.